Stagiul de practica se desfasoara in perioada 20.08.2018-14.09.2018,are 120 ore,timp de 4 saptamani,cate 6 ore pe zi (luni-vineri) pentru 18 participanti la organizatia de primire DOLCIARIA MONARDO.
Cei 18 participanti cu dizabilitati ce sunt absolventi de liceu teoretic participa la stagiu practic in acest plasament in domeniul de pregatire: Turism si alimentatie,calificarea:cofetar – codul COR 751202.
La finalul plasamentului cei 18 de participanti vor avea urmatoarele rezultate insusite pe baza competentelor, cunostintelor , abilitatilor, atitudinilor si valorilor, in activitatile practice de la organizatia de primire,sub indrumarea tutorelui si a echipei de angajati vor fi capabili sa:
– prepare semifabricate pe baza de zahar:sirop,fondant cu respectarea tehnologiei de preparare, cu alegerea corespunzatoare a vaselor,ustensilelor,a echipamentelor tehnologice si materiilor prime necesare,prin implicare activa individuala si in echipa, in conditii de igiena, securitate si siguranta in munca
-prepare baroturi,zahar ars,blaturi, foi de rulada, foi Dobos,creme cu vanilie,cu fondant,crema ganaj, crema sarlota cu respectarea tehnologiei de preparare, cu alegerea corespunzatoare a vaselor,ustensilelor,a echipamentelor tehnologice si materiilor prime necesare,prin implicare activa individuala si in echipa, in conditii de igiena, securitate si siguranta in munca
-prelucreaze martipan la rece si prin fierbere cu respectarea tehnologiei de preparare,cu alegerea corespunzatoare a vaselor,ustensilelor,a echipamentelor tehnologice si materiilor prime necesare,prin implicare activa individuala si in echipa, in conditii de igiena, securitate si siguranta in munca
-prepare praline si ciocolata cuvertura,elementele decorative din ciocolata, elemente de decor din zahar, din crema si fructe confiate pentru estetica produselor de cofetarie, cu respectarea tehnologiei de preparare, cu alegerea corespunzatoare a vaselor, ustensilelor ,a echipamentelor tehnologice si a materiilor prime necesare,prin implicare activa individuala si in echipa, in conditii de igiena, securitate si siguranta in munca
-prepare produse de cofetarie :prajituri cu blat, prajituri cu foi rulada ,cu respectarea tehnologiei de preparare, cu alegerea corespunzatoare a vaselor,ustensilelor,a echipamentelor tehnologice si a materiilor prime necesare,prin implicare activa individuala si in echipa,in conditii de igiena, securitate si siguranta in munca
-ambaleaze folosind materiale decorative si pregatesc pentru comercializare produsele de cofetarie
-efectueze expunerea prin metode moderne a produselor de cofetarie in vitrine